16 mei 2022

Is afvallen moeilijk?

Het antwoord kunnen we kort en bondig met een JA! beantwoorden. De volgende vraag is dan; waarom is afvallen voor veel mensen lastig? Hier is geen eenduidig antwoord op te geven maar met de onderstaande tips is het wellicht minder lastig.

One step at the time…
Mensen overschatten vaak wat ze in korte termijn kunnen bereiken en onderschatten wat ze op lange termijn kunnen bereiken. Begin daarom met kleine stapjes. De omslag is dan minder groot zodat je vertrouwen in jezelf krijgt dat je het kunt.

Herprogrammeer je brein.
Nieuw gedrag aanleren is meestal niet eenvoudig. Of het nu stoppen met roken is, meer gaan bewegen of je eetpatroon veranderen…het maakt niet uit. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je het nieuwe gedrag 60 tot 90 dagen volhoudt je brein dat als de nieuwe “waarheid’ beschouwd.

Een hoger verlangen.
Waarom houden mensen het dan toch niet vol? Dit komt veelal doordat de reden van gedragsverandering, in dit geval afvallen, te “broos” is. Ga voor jezelf na waarom je wilt afvallen. Als het alleen om gewicht gaat dan werkt dat vaak voor korte termijn. Graaf dus diep in jezelf waarom je die kilo’s kwijt wilt, stel een hoger doel en denk lange termijn.

1 op de 10 mensen lukt het zelfstandig.
Zoek dus een coach die je helpt je doel te bereiken. Je hebt dan iemand bij wie je met vragen terecht kunt, een “stok” achter de deur, iemand die je motiveert.  Investeer dus in jouw gezondheid! Bij Bodyvibes in Ede hebben we ruim ervaring met het begeleiden van mensen op dit vlak. Maak een afspraak ( 0318 – 256 457) als je hier meer wilt weten wat wij hierin voor je kunnen betekenen.