Wat is EMS

EMS training (Elektro Musculaire Stimulatie) staat voor trainen met weerstand door middel van impulsen, die via een bodysuit op de huid draadloos worden overgedragen. Ons eigen zenuwstelsel geleid​t ​deze zogenaamde ‘prikkel’ verder naar de grote spiergroepen, waardoor deze tot wel 50% meer geactiveerd zullen worden dan bij ​een ​reguliere krachttraining! De dieper gelegen spieren, ​die normaal niet snel door het eigen lichaam worden aangestuurd, worden met EMS training dus wel makkelijk bereikt.​ Met behulp van ​een  EMS training kan het lichaam tot wel 150x meer spiersamentrekkingen produceren in vergelijking tot ​een reguliere krachttraining.

Bij iedere beweging worden de spieren, ​van nature​, op eigen kracht ingeschakeld. Dat wil zeggen, met je eigen energie, ​die wordt ​opgewekt vanuit je eigen verbrandingssystemen. EMS training is dus geen ​aansturing ​maar juist een stimulatie van de spieren.

EMS draagt significant bij met het verminderen van klachten bij aandoeningen zoals artrose, rugklachten, fybromialgie, en reuma.

Voor wie is EMS?

EMS is voor vrijwel iedereen de ideale methode op weg naar een gezonder en vitaler leven. We helpen onder andere mensen die willen afvallen, kampen met rugklachten of artrose, meer spierkracht of energie willen. Maar ook topsporters boeken vooruitgang met deze innovatieve manier van bewegen.

Het is geschikt voor alle leeftijden van jong tot oud en van dun tot dik. Het maakt niet uit, iedereen is welkom!

De voordelen van EMS training

  • Tijdbesparend (10x effectiever dan reguliere krachttraining)
  • Altijd persoonlijke begeleiding!
  • Full body workout
  • Voor vrijwel iedereen geschikt (voor contra-indicaties zie veel gestelde vragen)
  • Trainen in een kleinschalige en ongedwongen omgeving.

AFSLANKEN met BodyVibes

Verlaag je vetpercentage en verminder cellulite

Het toningsprogramma bij BodyVibes biedt de allernieuwste behandel techniek op het gebied van afslanken – figuurverbetering – spier opbouw en verminderen van cellulite. De Power Suit van Wav-e bestaat uit 22 segmenten, welke je samen met je personal trainer geheel op maat kan instellen. Hierdoor is het mogelijk om zelf aan te geven welke spiergroepen extra aandacht verdienen of welke probleemzones je wilt aanpakken. Hierdoor kom je niet alleen op het juiste gewicht, maar breng je jouw lichaam ook weer in topvorm! Ga jij voor mooie strakke billen en benen, een slanke taille of allebei?

SPIEROPBOUW met BodyVibes

Breng je lichaam in topvorm!

Een steeds bekender fenomeen bij het afvalproces is het trainen van de spiermassa in plaats van alleen te focussen op cardiotraining. Waar je bij intensieve cardiotraining slechts een aantal calorieën op die dag verbrandt, ligt dat bij spieropbouw heel anders. Door de toename in spiermassa neemt ook de verbrandingsmotor toe. Hierdoor verbrand je niet alleen meer calorieën tijdens en kort na de training, maar ook gedurende de weken daarna. Daarnaast groei je ook in kracht deze groei komt voornamelijk doordat je spiervezels groeien. In plaats van 30% aan groei (bij traditionele trainingen) zorgt de EMS training bij BodyVibes voor 70% aan ontwikkeling van spiervezels bij dezelfde trainingsintensiteit. Hierdoor is je training niet alleen efficiënt, maar ook optimaal!

Preventie RUGKLACHTEN

Rug- en buikspieren sterk en stabiel houden

85% van de mensen heeft, of krijgt weleens te maken met rugklachten. Het is dan ook raadzaam om de rug- en buikspieren sterk en stabiel te houden. Dit kan door middel van een fysiotherapeut, maar deze oefeningen worden vaak na de behandeling snel weer vergeten. Eén keer per week een training volgen bij BodyVibes zorgt niet alleen voor een beter figuur, maar dient ook als dé preventietool bij rugklachten.

DETOXprogramma

Reinig lichaam en geest!

Om je lijf even tot rust te laten komen zodat het weer energie kan geven hebben wij een detoxprogramma. In combinatie met de EMS trainingen zul je je niet alleen fitter voelen (en wat kilo’s verliezen ;-)) maar ook mentaal krijg je een boost!

VRAAG JOUW GRATIS EMS KENNISMAKINGSTRAINING AAN!

Zet de eerste stap.