Veelgestelde vragen

Aangezien EMS training relatief nieuw is hebben we hieronder antwoord gegeven op de meest gestelde vragen.

Wat zijn de contra indicaties?

  • Zwangerschap
  • Pacemaker
  • Tumoren
  • Epilepsie
  • Extreem slechte doorbloeding
  • Buikwand en/of liesbreuk
  • Hemofilie

Wat zijn de kosten?

We hebben verschillende mogelijkheden. Samen kijken we naar welke het beste is voor jou.

Zijn er kosten verbonden aan een kennismakingstraining?

Nee hoor, we kunnen het ons voorstellen dat je het een keer wilt ervaren en deskundig advies wilt hebben! Maak dus gerust een afspraak via deze website of bel ons: 0318 256457

Ga ik zweten van een EMS training?

EMS training is gericht op de spieren. De hart-long functie wordt hierbij niet intens aangesproken. Wanneer je normaal gesproken snel zweet is de kans aanwezig dat je tijdens EMS training ook gaat zweten. De oorzaak hiervan is krachtinspanning en de warmte die daardoor in je lichaam ontstaat. Je kunt dus prima een EMS training doen om vervolgens door naar je werk of andere bezigheden te gaan.

Kan ik afvallen door EMS training?

EMS training kan helpen bij de verhoging van jouw stofwisseling. Hierdoor verband je niet alleen meer calorieën tijdens en kort na de training, maar ook gedurende de weken daarna. Als je naast EMS training goed op je voeding let, kan EMS training zeker een grote bijdrage leveren aan het afvallen! We hebben hier speciale programma’s voor.

Na hoeveel trainingen merk ik resultaat?

Over het algemeen na zo’n 4 tot 6 trainingen. Dit is onder andere afhankelijk van je doelstelling en fitheid.

Mag ik trainen als ik zwanger ben?

Nee, voor zwangeren en mensen die een pacemaker dragen geldt een contra-indicatie. Na de zwangerschap is EMS bij uitstek geschikt om weer in shape te komen!

Wat houdt de kennismakingstraining in?

Tijdens onze kennismakingstraining van 50 minuten word er samen met een van onze personal trainers besproken wat jouw doelstellingen, wensen en eventuele (fysieke) beperkingen zijn. Daarna ontvang je een setje onderkleding en wordt er gekeken welke maat Power Suit je nodig hebt. Onze Power Suits zijn er in de maten S tot en met XXL. Als je bent omgekleed, kan de training beginnen.

Hoe vaak per week kan ik met EMS trainen?

Met 1 tot 2 x per week trainen Behaal je maximaal resultaat. Vaker is niet nodig aangezien de intensiteit hoger ligt en je spieren dus ook meer tijd nodig hebben om te herstellen.

Hoe lang duurt een EMS training?

Een training duurt slechts 20 minuten en is daarom voor iedereen wel in te passen in het weekschema. EMS is by far de meest effectieve manier van spieren trainen.

Wat gebeurt er in je lichaam?

De stimulatie dringt door tot je zenuwuiteinden die op hun beurt een stimulatie aan de spieren geven, dit gebeurt met 85 impulsen per seconde. Door deze impulsen trekken de spieren samen net zoals deze dat zouden doen wanneer je zelf de impuls zou geven

Is EMS veilig?

Ja! mits gegeven door goed opgeleide trainers. Bij BodyVibes zijn alle trainers opgeleid voor het geven van EMS traningen.

Hoe voelt EMS stimulatie?

Alsof er een golf van trillingen door je lichaam gaat. De trainer kan de intensiteit aanpassen per persoon en per spiergroep.

Waar is EMS goed voor?

Veel mensen zijn gebaat bij een EMS training. Het is goed voor spieropbouw en sterke spieren zorgen voor een betere hormoonhuishouding, een sterkere rug, helpt bij pijnbestrijding, ondersteund bij mensen met artrose etc.

VRAAG JOUW GRATIS EMS KENNISMAKINGSTRAINING AAN!

Zet de eerste stap.