7 juli 2022

Het gevaarlijkste vet?

Niet iedereen is ermee bekend maar het meest gevaarlijke vet is niet direct zichtbaar en voelbaar. Het vet dat we wel kunnen voelen is het onderhuids buikvet. Dit is het vet tussen je buikspieren en je huid. Onder je buikspieren, in de buikholte bevind zich het zogenaamde visceraal vet. Dit vet is ter bescherming van je organen van bijvoorbeeld stoten van buitenaf.

Visceraal vet

Een teveel aan visceraal vet kan ernstige problemen veroorzaken. Het druk niet alleen tegen je buikwand aan maar ook tegen de organen waaronder je lever, maag en nieren waardoor deze verstoord kunnen worden in het functioneren met alle gevolgen van dien.

It’s alife…!

Een andere eigenschap van visceraal vet is dat het “leeft”.  Wanneer je er teveel van hebt maakt het een hormoon aan die de opslag van vet juist bevorderd. Tevens heeft het invloed op hoe je je voelt, je energie en je eetlust.

Nadelen van teveel visceraal vet zijn o.a:

  • Hogere kans op een hartaanval
  • Hogere kans op diabetes
  • Hogere kans op een beroerte
  • Hogere kans op Alzheimer
  • Hogere kans op darm/borstkanker

Voorkomen is beter dan genezen

Door een juiste leefstijl voorkom je dus een te hoog visceraal vet. Zorg voor voldoende beweging, eet gevarieerd en zo natuurlijk mogelijk en als laatste zorg voor zo min mogelijk stress! Lukt dit lastig in je uppie? Zoek dan een coach die je op één of meerdere gebieden kan helpen. Bij Bodyvibes kunnen helpen we je graag verder door onze holistische aanpak. EMS trainen vormt hier een belangrijk onderdeel van.