16 januari 2023

EMS en diabetes

Wanneer je diabetes hebt dan vormt bewegen een belangrijke rol in je leven. Wat zijn nu de voordelen van bewegen met diabetes en welke beweegvorm past het beste bij jou?

Een van de grootste voordelen is dat je bloedglucosewaarden omlaag gaan door te bewegen. Belangrijk is wel dat je voor het sporten je glucosewaarde meet. Is deze lager dan 5 mmol/l neem dan 20 gram glucose om te zorgen voor voldoende brandstof. Het is ook belangrijk om te blijven drinken en bij langdurige inspanning extra glucose te nemen dat varieert van 15-30 gram per half uur. Na de inspanning vullen je spiercellen zich weer met glucose en dat doet het vanuit de voorraad aanwezig in het bloed. Dit is zeker tot 2 uur na de inspanning het geval. Check dus even je waarden weer om een hypo te voorkomen.

Minder spuiten

Het mooie van regelmatig bewegen is dat de kans aanwezig is dat je insulinegevoeligheid verbetert en daarom structureel minder of niet hoeft te spuiten. Mensen met prediabetes of ondergrens type 2 in het bijzonder.

Regelmatig bewegen verkleint de kans om later klachten te ontwikkelen, het zorgt voor een gezond gewicht, maakt je spieren en pezen sterker, verbetert je humeur en verlaagt de kans op depressies. Meer dan voldoende redenen dus om in beweging te komen!

Voor mensen met diabetes is het trainen met EMS een uitkomst om verschillende redenen. Korte inspanningen blijken het meest effectief. Nu duurt onze EMS training slechts 20 minuten. Je krijgt begeleiding van een personal coach zodat je zeker weet dat je verantwoord aan het sporten bent. Je hebt regelmaat doordat de trainingsessies worden ingepland.

De eerste stap, die maak je zelf door een afspraak te maken voor een kennismakingsles. Je bent meer dan welkom om een les uit te proberen!