Sportschool Ede

Wie een sportschool zoekt in Ede heeft volop keus. Hoe maak je nu de juiste keuze? Er is een grote diversiteit van klein tot groot, studio’s die op een bepaald vlak gespecialiseerd zijn etc. De afgelopen 3 decennia heeft de fitnessbranche een enorme ontwikkeling doorgemaakt.

De geschiedenis van sportscholen

Sportcentra schoten als paddenstoelen uit de grond in de jaren ’90. Destijds was het voldoende om allemaal fitnesstoestellen in een ruimte te plaatsen en draaien maar. Sportscholen hadden bij artsen echter geen goede naam vanwege de vele blessures die mensen kregen omdat ze maar wat deden. Om je te onderscheiden als sportschool werd er personeel opgeleid tot fitnessinstructeur zodat er veilig en verantwoord kon worden getraind. Sportscholen werden steeds populairder mede door het flexibele karakter ervan. Je kunt nu trainen wanneer het jou uitkomt. Ook de groepslessen werden immens populair. Denk aan Tai Bo, Zumba of BodyPump. Er werd geïnvesteerd in inrichting en faciliteiten. Nederlandse sportscholen liepen voorop op het gebeid van faciliteiten en design! Fitness groeide in korte tijd uit tot nummer 1 sport van Nederland.

Ommekeer

Door de populariteit nam de concurrentie ook toe en werd het steeds lastiger om onderscheid te maken. Daarnaast kwamen leden erachter dat ze wel betaalde voor faciliteiten maar er geen gebruik van maakten. Tevens konden veel sportscholen niet waarmaken wat ze aan het begin van het lidmaatschap beloofden op het gebeid van begeleiding. Hier werd handig op ingespeeld door het openen van de low budget sportscholen. Door deze centra werd fitness ook bereikbaar voor iemand met een kleine portemonnee. Downside is dat er geen begeleiding aanwezig is zodat er eenzelfde situatie is ontstaan als in de jaren tachtig en negentig. Mensen voelden zich ook anoniem en hadden behoefte aan kleinschaligheid, specialisatie en persoonlijke begeleiding. Zo werden de yoga studio’s en personal training studio’s steeds populairder.

Bodyvibes vs sportschool

Veel mensen die voor een intake bij Bodyvibes komen geven aan dat een sportschool niet bij hun past. Ze hebben het wel geprobeerd maar houden het niet vol om verschillende redenen. Zo kost het teveel tijd, sporten ze te onregelmatig of worden ze niet goed begeleid. Binnen het concept van Bodyvibes hebben we deze kritische punten ondervangen. We weten hoe belangrijk het is om regelmaat te hebben zodat het een “gewoonte” wordt om te sporten. De EMS sessie worden dus ingepland. Daarnaast duurt een sessie maar 20 minuten, minimum input maximum output! Je krijgt begeleiding van je personal trainer zodat je weet dat je verantwoord bezig bent. Dezelfde personal trainer zorgt ook voor afwisseling zodat het niet saai is. Dit alles in een laagdrempelige en prettige studio. Wil je meer weten over Bodyvibes en EMS maak dan hier een afspraak voor een gratis kennismaking.