31 maart 2022

Vitaliteit, wat is dat?

Je hoort er de laatste jaren veel over; Vitaliteit. Maar wat is dat nou precies? Een vitaal persoon is in balans, voelt zich prettig in zijn vel en kan goed omgaan met tegenslagen. De een lukt dit van nature beter dan de ander maar ook als je over ander DNA materiaal beschikt kan je hier op een positieve wijze veranderen.

Mind
Zodra je beseft dat je zelf invloed hebt op hoe je je voelt kan je de juiste stappen ondernemen om hier verandering in te bewerkstelligen want wie wilt zich nou niet happy in balans voelen? Mindset/Mindfulness vormt samen met bewegen en voeding de gouden driehoek van vitaliteit. Deze drie pijlers staan niet los van elkaar. Ze kunnen elkaar versterken maar ook verzwakken. Mocht je op het gebied van vitaliteit aan de slag willen gaan dan is het goed om te bepalen met welke van deze drie pijlers je als eerste stappen wilt gaan zetten. Ben je bijvoorbeeld heel gestrest dan kan mindfulness een goede eerste stap zijn.

Voeding
Als men aan voeding denkt dan relateren mensen dit voornamelijk aan kilo’s en overgewicht etcetera maar voeding zorgt er ook voor dat je je vitaal voelt. Kleine fysieke klachten kunnen als sneeuw voor de zon verdwijnen door de juiste voeding, je hersenen krijgen de juiste brandstof zodat je energieker en positiever gaat denken en ook hormonaal gebeurt er enorm veel.

Bewegen
Voor sommige mensen een vanzelfsprekend onderdeel van het leven en voor anderen een continue strijd. Ondanks dat men weet dat je na het sporten je veel beter voelt blijft het vaak lastig om je ertoe te zetten. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden zodat het steeds laagdrempeliger wordt om te gaan bewegen. Bewegen is niet alleen goed voor de lijn maar ook hormonaal worden er processen in gang gezet waardoor jij je beter gaat voelen.

Vitaliteit bij Bodyvibes
Bij Bodyvibes in Ede wordt je deskundig geholpen op alle drie de gebieden van vitaliteit. We bieden diverse programma’s aan en door onze ervaring van 25 jaar zorgen voor het juiste advies. Ook onze gediplomeerde leefstijlcoach kan je hierin begeleiden. Wil je dus begeleiding in afvallen, minder stress of fitter worden neem dan contact via info@bodyvibes.nl